Her finner du en detaljert beskrivelse av hvordan HMS kursene gjennomføres. Det kreves ingen påmelding på forhånd. Start HMS kurset når det passer. Du forplikter deg ikke før i steg 5 under.

Det aller første du må gjøre er å velge riktig HMS kurs: HMS kurs for leder, verneombudskurs eller grunnkurs. Deretter kan du starte på stegene under.

1) Velg bransje

HMS kurs velg bransje

For at HMS kurset skal være mest mulig relevant for deg og din bedrift må du velge en bransje din bedrift tilhører.

Listen er lang, men du kan søke ved å skrive i tekstboksen over listen. Når du har funnet en bransje som passer, klikk på den for å gå videre.

Finner du ikke bransjen som passer 100% til ditt behov, velg den bransjen som ligner mest.

2) Sett deg inn i pensum

Vi har organisert alle aspekter som Arbeidstilsynet krever kunnskap om på en oversiktlig måte. Les gjennom, følg linker og fordyp deg i det som er relevant for deg. Klikk på «Neste» for å gå videre. Du kan bruke så lang tid du vil.

HMS kursmateriale

Når du har lest gjennom alle sidene og føler du er klar til å ta eksamen, klikker du på den grønne knappen på siste side:

HMS kurs eksamen

3) Kunnskapstest/eksamen

Kurseksamen er en flervalgstest. Hvert spørsmål har to eller flere alternativer. Velg det riktige alternativet og klikk på «Neste». Antall spørsmål varierer med hvilken bransje du har valgt.

HMS eksamen

4) Oppgi kontaktdetaljer

Når kurset er bestått oppgir du informasjon om din bedrift samt din kontakt informasjon. Dette gjøres i to steg. Først taster du inn organisasjonsnummeret og klikker på «Validér»:

HMS kurs detaljer

Deretter fyller du inn manglende informasjon. Spesielt:

  • Din epost: Dette skal være din personlige epost og ikke generelle adresser som post@firma.no eller kontakt@firma.no. Det er til denne adressen vi sender bekreftelse på HMS kurset.
  • Kampanjekode: Har du en kampanjekode taster du den inn her. Hvis ikke, la den stå tom.
  • Motta kursbevis i posten: Vi sender Kursbevis pr epost, men dersom du vil ha kursbeviset printet på skikkelig papir og tilsendt pr post krysser du ut denne boksen.
  • Velg også hvordan du vil ha internkontrollsystemet levert.

5) Bekreft kurset

Ved å klikke på knappen «Bekreft» effektueres ordren i våre systemer.

bekreftet HMS kurs

Du kan allerede nå velge å betale fakturaen med PayPal (kredittkort) og å aktivere internkontrollsystemet.

6) Sjekk epost

Straks du har bekreftet HMS kurset mottar du en epost med ytterligere informasjon og faktura vedlagt. I eposten er en link som gir umiddelbar tilgang til internkontrollsystemet samt andre relevante verktøy for din bedrift. 

Eposten har også en faktura vedlagt.

7) Betale kursavgift

Du kan enten betale HMS kurset ved å betale fakturaen vedlagt i eposten du fikk, eller du kan betale i kurset med kredittkort (PayPal).

Straks HMS kurset er betalt, får full tilgang til å laste ned elektroniske versjoner av kursbeviset, samt internkontrollsystemet enten i word format eller online.

Vi sender også kursbeviset enten pr post eller pr epost i tillegg.