Hør podkast-episoden: Hvordan skape et godt arbeidsmiljø?

Bilde av Pål Molander, Anniken Hauglie og programleder rundt mikrofonen

Foto: Eirik Stordrange.

Programleder Cato Lorentz i podkasten «På Jobben» samlet de to til å diskutere og dele sine tanker om hva som kjennetegner et godt arbeidsmiljø – og hva som skal til for at virksomheter lykkes med dette.

Lytt til episoden «Hvordan skape et godt arbeidsmiljø».

– Å ha en jobb er utrolig viktig for både helse og velvære. Vi vet at arbeid gir helse, men det forutsetter at arbeidsmiljøet er godt. Da er det noen faktorer ved det å være i arbeid som er avgjørende for at det er okey å være på jobb, innleder Pål Molander. Han poengterer at det å være i arbeid er svært viktig for oss nordmenn. Vi identifiserer oss i stor grad med arbeidet vårt, og det er mye stolthet knyttet til det. 

Det støtter arbeids-og sosialminister Anniken Hauglie. Hauglie går i tillegg blant annet inn på hvilke endringer den nye IA-avtalen (inkluderende arbeidsliv) har gjennomgått, som et ledd i å klare å nå målet om å få flere fra utsiden inn i arbeidslivet.

– Det å ha en jobb å gå til definerer oss på mange måter. Det sier noe om hvem vi er og hva vi ønsker å være. Det å sikre alle en jobb er viktig fordi det handler om selvrespekt, å kunne stå på egne bein og forsørge oss selv, som de fleste ønsker. Så er det selvfølgelig viktig for samfunnet at flest mulig bidrar inn, fordi visst vi skal klare finansiere den velferden vi er veldig glad i, og kanskje tar for gitt, og så er vi avhengig av at flere jobber, nevner hun.

Hør også de andre episodene i postkast-serien hvor STAMI-forskere har bidratt med sin ekspertise innen arbeidsmiljø:

Stress på jobben – hvordan løse det? Live Bakke Finne, forsker ved STAMI.

Å holde maska på jobb – hva gjør det med oss? Anne-Marthe Indregard, forsker ved STAMI.

Podkasten blir produsert av Idébanken og handler om livet på jobb og hva som skal til for å skape en god arbeidshverdag.

Hør opptak

  • Anniken Hauglie og Pål Molander intervjues av programleder er Cato Lorentzen om temaet arbeidsmiljø. Du finner podkasten også på Spotify, iTunes, Soundcloud osv.

Innlegget Hør podkast-episoden: Hvordan skape et godt arbeidsmiljø? dukket først opp på STAMI.

Les mer på STAMI

Flere HMS nyheter

Værkameraene har gjort pilotene tryggere

Stiftelsen Norsk Luftambulanse har siden 2013 plassert ut 100 værkamerastasjoner på strategiske steder rundt om i hele landet. Luftfartstilsynet mener det har vært viktig for flysikkerheten.

«Alle» liker fleksible arbeidstider

Nordmenn er mer tilgjengelige for arbeidsgiveren på fritiden enn arbeidstakere i våre naboland. Til gjengjeld utfører vi i større grad private gjøremål i arbeidstiden.

Standarden heves for norske treningssentre

Treningssenterbransjen har slitt med store variasjoner i kvalitet, sikkerhet og profesjonalitet. Nå kommer det nye standarder som skal gi tryggere og bedre sentre.

Mye mer svevestøv enn vanlig

Jobber du utendørs i vinter? Flere steder i landet er konsentrasjonen av svevestøv mye høyere enn vanlig. Det gir vårlige tilstander.

Dårlig kontroll av sprinkleranlegg

Nærmere 30.000 sprinkleranlegg har aldri blitt kontrollert, viser en oversikt fra Kompetansesenter for brann- og driftspersonell.

Butikkarbeidere og malere under lupen

Belastende arbeidsstillinger, gjentakende bevegelser og tunge løft er årsakene til en stor andel av de arbeidsskadene og sykdommene som registreres i yrkesskadestatistikken.

Våre kunder mener

Fornøyd HMS kunde

Kurset var informativt og bra. En effektiv måte og gjennomføre kurs på.

-Fredrik Nordmark Motzfeldt/H B MOTZFELDT & SØNN AS
Fornøyd HMS kunde

Jag tycker det var enkelt, översiktligt och grundligt. Väldigt fint att få tillskickad de viktigaste delarna i efterhand som pdf-fil!

-Catarina Kjär/ Bee2bee AS
Fornøyd HMS kurs kunde

Kjempe bra kundeservice. Supert internkontroll system

-Mai K Brandshaug

Flere tilbakemeldinger

Følg oss

Betal med PayPal eller kredittkort