Sett strek for seksuell trakassering!

- Dette er et høyt tall. Seksuell trakassering er et alvorlig arbeidsmiljøproblem. Unge kvinner er mest utsatt, og overnatting- og servering og helse- og sosial er særlig utsatte bransjer, sier direktør i Arbeidstilsynet Trude Vollheim.

Kurs i forebygging av seksuell trakassering

Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet ønsker derfor velkommen til kurs i forebygging av seksuell trakassering. Det første kurset arrangeres i Oslo 26. mars. Kurset er utarbeidet i samarbeid med partene i arbeidslivet. Totalt skal vi holde kurs i sju byer over hele landet.
Kurset er basert på en felles veileder som Arbeidstilsynet og Likestillingsombudet har laget sammen med partene i arbeidslivet og er tilrettelagt for ledere, tillitsvalgte og verneombud. Dette er en del av vår felles kampanje «sammen setter vi strek for seksuell trakassering».

Sett streken sammen!

Det er viktig at ledere og ansatte sammen finner ut av hvilke grenser som gjelder på deres arbeidsplass og hvor de setter strek for seksuell trakassering. Dette arbeidet må integreres i virksomhetens helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Arbeidsgiver må gi opplæring til alle ansatte, slik at de er kjent med rutinene på arbeidsplassen og vet hva de skal gjøre dersom de selv eller andre blir utsatt for seksuell trakassering.
- Vi oppfordrer alle virksomheter til å i bruk veilederen og at lederne og ansatte i fellesskap får på plass gode rutiner for å forebygge og håndtere seksuell trakassering på sine arbeidsplasser, sier Vollheim.


Mer informasjon om temaet, veilederen og påmelding til kurs er samlet på nettstedet www.settestrek.no (på ldo.no)

 

Les mer på Arbeidstilsynet

Flere HMS nyheter

HMS-konferansen for bygg og anlegg

HMS-konferansen for bygg og anlegg arrangeres 13. – 14. november i Lillestrøm.

Stressforsker: Empati koster

Kontaktyrker er krevende. Det er grunnen til at så mange i slike jobber møter veggen, mener svensk stressforsker.

Eldre ansatte vil ha mer kompetanse

Fersk undersøkelse viser at ansatte over 50 år har vilje, men hindres av tid og måten etter- og videreutdanningen tilbys.

Kvinner og sykefravær

Kvinner er oftere sykmeldt enn menn, selv i samme stilling. Det er forsket mye på dette, likevel mangler vi kunnskap om hvorfor det er slik. Men er det egentlig relevant å sammenligne kvinner og menn?

Innlegget Kvinner og sykefravær dukket først opp på STAMI.

Bør norsk politi ha kroppskamera?

I flere land har politiet for lengst tatt i bruk kroppskamera. Nå vurderes det om norsk politi er klare for det samme.

Styrker kampen mot useriøst arbeidsliv

Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet får ekstra med midler over statsbudsjettet neste år for å ta hardere grep om den useriøse delen av arbeidslivet

Våre kunder mener

Fornøyd HMS kunde

Kurset var informativt og bra. En effektiv måte og gjennomføre kurs på.

-Fredrik Nordmark Motzfeldt/H B MOTZFELDT & SØNN AS
Fornøyd HMS kunde

Jag tycker det var enkelt, översiktligt och grundligt. Väldigt fint att få tillskickad de viktigaste delarna i efterhand som pdf-fil!

-Catarina Kjär/ Bee2bee AS
Fornøyd HMS kurs kunde

Kjempe bra kundeservice. Supert internkontroll system

-Mai K Brandshaug

Flere tilbakemeldinger

Følg oss

Betal med PayPal eller kredittkort