Slutter å sende brev som ikke er åpnet i Altinn på papir

Arbeidstilsynet ønsker fortgang i digitaliseringen. De siste to årene har Arbeidstilsynet sendt brev digitalt, men som en ekstratjeneste har brev som ikke har vært åpnet i Altinn innen 40 timer blitt sendt ut som vanlig brevpost. 

Lang overgangsperiode

- Virksomheter kan ikke reservere seg fra å motta digital post fra det offentlige, derfor har vi valgt å avslutte denne praksisen. Vi tenker også at to år har vært en tilstrekkelig overgangsperiode, sier Trude Vollheim, direktør i Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet sender ut over 100 000 brev i året. Dette er alt fra meldinger om tilsyn, vedtak om pålegg, tillatelser, dispensasjoner og godkjenninger. Overgangen fra manuell håndtering til digital utsending har frem til nå gitt Arbeidstilsynet betydelige besparelser, men etaten sender fortsatt ut over 4000 brev i året på papir.

Flere gjør det samme

Oslo kommune har vært pilot for stans av ettersending av post til virksomheter det siste året. De har konkludert med at dette har vært vellykket.

- Jeg tror at virksomhetene på denne måten blir mer bevisste på at brev må leses i Altinn-boksen. Det er klart at den erfaringen som Oslo kommune har gjort seg har påvirket Arbeidstilsynets beslutning. Virksomheter får brev umiddelbart når det er sendt, og må ikke vente i flere dager på ordinær postgang, sier Vollheim.

Les mer om post til og fra Arbeidstilsynet.

 

Les mer på Arbeidstilsynet

Flere HMS nyheter

Nytt granskningskurs basert på NS-ISO 45001

Standard Online tilbyr et nytt kurs som gir deg kunnskap om hvordan granske en uønsket hendelse, finne årsakene til ulykker, avvik og hendelser og iverksette korrigerende tiltak slik at de ikke gjentar seg eller oppstår andre steder i virksomheten.

HMS-konferansen for bygg og anlegg

HMS-konferansen for bygg og anlegg arrangeres 13. – 14. november i Lillestrøm.

Stressforsker: Empati koster

Kontaktyrker er krevende. Det er grunnen til at så mange i slike jobber møter veggen, mener svensk stressforsker.

Eldre ansatte vil ha mer kompetanse

Fersk undersøkelse viser at ansatte over 50 år har vilje, men hindres av tid og måten etter- og videreutdanningen tilbys.

Kvinner og sykefravær

Kvinner er oftere sykmeldt enn menn, selv i samme stilling. Det er forsket mye på dette, likevel mangler vi kunnskap om hvorfor det er slik. Men er det egentlig relevant å sammenligne kvinner og menn?

Innlegget Kvinner og sykefravær dukket først opp på STAMI.

Bør norsk politi ha kroppskamera?

I flere land har politiet for lengst tatt i bruk kroppskamera. Nå vurderes det om norsk politi er klare for det samme.

Våre kunder mener

Fornøyd HMS kunde

Kurset var informativt og bra. En effektiv måte og gjennomføre kurs på.

-Fredrik Nordmark Motzfeldt/H B MOTZFELDT & SØNN AS
Fornøyd HMS kunde

Jag tycker det var enkelt, översiktligt och grundligt. Väldigt fint att få tillskickad de viktigaste delarna i efterhand som pdf-fil!

-Catarina Kjär/ Bee2bee AS
Fornøyd HMS kurs kunde

Kjempe bra kundeservice. Supert internkontroll system

-Mai K Brandshaug

Flere tilbakemeldinger

Følg oss

Betal med PayPal eller kredittkort