DNO mottar over en halv milliard fra Tawke-feltet

DNO melder i dag at de har mottatt over en halv milliard kroner fra kurdiske myndigheter for eksport av råolje fra Tawke-lisensen i Kurdistan-regionen i Irak. Transaksjonen på 69 millioner dollar skal deles mellom de to partnerne DNO og Genel Energy.

I tillegg mottar selskapet rundt 50 millioner norske kroner for produksjonen fra Tawke-feltet i mai i år.

DNO er operatør med 75 prosent andel i Tawke-lisensen i Irak. Lisensen inkluderer Tawke- og Peshkabirfeltene.

 

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Ny doktorgrad: Utviklet nye metoder for å svare på årsakssammenhenger

Rune Hoff, som har gjort et doktorgradsarbeid knyttet til STAMI og Oslo Senter for biostatistikk og epidemiologi, Universitetet i Oslo, disputerer torsdag 27. september med avhandlingen «Causal inference in event history analysis with complex longitudinal data». I en økende digitalisert verden, der store mengder av detaljerte data samles inn, vil metoder utviklet i Rune Hoffs doktoravhandling kunne bidra til å svare på spørsmål om årsakssammenhenger i situasjoner der det er vanskelig å utføre eksperimenter.

Innlegget Ny doktorgrad: Utviklet nye metoder for å svare på årsakssammenhenger dukket først opp på STAMI.

Toppøkonom advarer mot nye oljeinvesteringer

Nye investeringer i olje er ingen god idé, mener tidligere sjeføkonom i Verdensbanken, Nicholas Stern. Det grønne skiftet skjer raskere enn ventet.

Ser opptur for boligriggmarkedet: – Bunnen er passert

I går inngikk Prosafe ny kontrakt for boligriggen «Safe Caledonia», og har dermed sikret seg to store kontrakter på tre måneder. Nå tror analytiker at bunnen i boligriggmarkedet er passert.

Scarabeo 8 skal på leteboring i Nordsjøen

Aker BP har leid den halvt nedsenkbare riggen til en 23 dager lang jobb.

Danskene mer opptatt av arbeidsmiljøet

Danske bedrifter og virksomheter prioriterer i høyere grad et godt arbeidsmiljø nå enn før. Det viser en undersøkelse av landets arbeidsmiljøinnsats i 2017.

Equinor måtte skifte 828 dører på rigger som ble bygget i Sør-Korea

Sommeren 2017 ble det avdekket mangelfull isolasjon i branndørene på de nye Equinor-riggene Askepott og Askeladden noe som førte til at 828 dører måtte skiftes ut på de to riggene.