Hydrawell får storavtale med Repsol

Hydrawell, som har hovedkontor i Stavanger, har fått en rammeavtale med Repsol for å levere teknologi og tjenester til plugging på norsk sokkel.

Rammeavtalen er gyldig i fire år, med tre opsjonsperioder som varer i to år hver. Det skriver selskapet i en melding.

Vil bruke 5,7 milliarder

Repsol kan dermed benytte seg av Hydrawells løsninger på alle brønner som operatøren skal plugge og forlate på norsk sokkel.

– Gyda er et betydelig felt med 32 brønner, så vi er svært takknemlige for å være i posisjon for å støtte Repsol her og på Rev-feltet, som har tre subseabrønner, sier Mark Sørheim, konsernsjef i HydraWell i meldingen.

Gyda er planlagt nedstengt i september i år, og Repsol har beregnet at dette vil koste 5,7 milliarder kroner totalt. Over 2 milliarder av disse kronene skal gå til plugging av brønner.

Installert 232 plugger

Vekst i utlandet økte Hydrawells inntekter med 84 prosent mellom 2015 og 2016, og har hatt stor suksess med sin pluggeteknologi.

Til sammen har selskapet installert 232 plugger rundt om i verden, ifølge dem selv.

Hydrawell er eid av selskapets ledelse sammen med private equity-fondet Norvestor VII, L.P., som har private equity-selskapet Norvestor Equity AS som rådgiver.

I tillegg til hovedkontoret i Stavanger har selskapet kontorer i Aberdeen i Storbritannia, og i Abu Dhabi i de Forente Arabiske Emirater.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

– Det heteste området i Barentshavet for tiden

Reaksjoner på gårsdagens tildelinger av utvinningstillatelser har preget nyhetsbildet i dag. 

Schlumberger: – Vi hadde håpet å få enda flere oppdrag

Forus mandag: Mange skålte i alkoholfritt musserende, og mange smilte veldig bredt. Ved siden av Equinor-folkene var det Baker Hughes-sjef Christopher W. Jones som smilte aller bredest.

Plattform på hell måtte stenge ned

En signalfeil på sikkerhetssystemet på Gyda-plattformen førte til full stans i produksjonen.

AKOFS Offshore blir halvt japansk

Akastor selger halvparten av aksjene i AKOFS Offshore til Mitsui, for å lage et sameieselskap av bedriften. Prisen er 1,16 milliarder kroner.

Her skal Scarabeo 8 bore for Norske Shell

Boreriggen skal i aksjon på Coeus.

Lite bergensselskap fikk utvinningstillatelse

De startet da oljeprisen var på bunn og sikret seg gode posisjoner på sokkelen. Denne uken fikk det lille oljeselskapet enda en letelisens.