Equinor tildeles ni letelisenser på britisk sokkel

Fakta

Fakta om Equinor på britisk sokkel

  • Equinor har en 50 % andel og er operatør for Bigfoot- og Pip-prospektene. BP er partner. Pip-prospektet er lokalisert i Fladen Ground Spur området i lisens P2318. Bigfoot-prospektet er i bærheten av Mariner feltet i lisens P2314. Bigfoot har potensialet for å bli tilknyttet mariner feltet skulle det være et funn.
  • Verbier-funnet ble annonsert i oktober 2017 med et volumanslag på 25-60-130 millioner fat oljeekvivalenter. Partnere i lisens P2170 er Equinor med 70 %, Jersey Oil and Gas med 18 % og CIECO Exploration and Production (UK) med 12 %.

Kilde: Equinor

Det er The Oil ans Gas Authority som har tildelt letelisensene til Equinor, det melder selskapet i en pressemelding.

Equinor skal lete etter olje og gass i flere deler av britisk sokkel, og tildelingen inkluderer en forpliktelsesbrønn i prospektet Lifjellet. Ifølge Equinor er planen å bore brønnen i 2019.

– Dette styrker posisjonen vår som et ambisiøst leteselskap i Storbritannia. Vi mener at den britiske sokkelen er underutforsket og at det fremdeles er mulig å gjøre funn som kan skape verdier og gi grunnlag for nye utbygginger, sier Jenny Morris, Equinors letesjef i Storbritannia i en pressemelding onsdag.

Hun skriver at selskapet de siste årene har boret flere letebrønner på den britiske sokkelen og sier at tildelingen er i henhold til Equinors strategi.

Allerede denne høsten starter selskapet med en letekampanje på tre brønner. Planen er å undersøke og finne volumet i Verbier-funnet som ble gjort i 2017.

Equinor skal etter planen starte produksjon fra Marinerfeltet – som selskapet bygger ut – på britisk sokkel seint i år.

Saken oppdateres. 

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Equinor får bot på fem millioner etter at 17-åring ble kritisk skadet

Utplassert skoleelev pustet inn giftgass.

Nytt utkikkspunkt ønsker velkommen inn i Jotunheimen

Åpningen av utkikkspunkt Sognefjellet markerer starten på merkevarestrategien som ønsker alle velkommen inn i Norges nasjonalparker.

Kommunene involverer ikke ingeniørene nok i klima- og miljøarbeid

80,5 prosent av kommuneingeniørene brenner for klima-, miljø og energieffektivisering, men engasjementet utnyttes i for liten grad. Her må kommunene skjerpe seg.

DNO mottar over en halv milliard fra Tawke-feltet

Selskapet mottar ny betaling fra kurdiske myndigheter.

Subsea 7 får milliardkontrakt

Sikrer seg arbeid for opp mot 2,5 milliarder kroner i 2019 og 2020.

Equinor ansetter 79 nye kokker og renholdere på plattformene

Dermed foretar selskapet den største oppbemanningen på over ti år i forpleiningsavdelingen.