Equinor tildeles ni letelisenser på britisk sokkel

Fakta

Fakta om Equinor på britisk sokkel

  • Equinor har en 50 % andel og er operatør for Bigfoot- og Pip-prospektene. BP er partner. Pip-prospektet er lokalisert i Fladen Ground Spur området i lisens P2318. Bigfoot-prospektet er i bærheten av Mariner feltet i lisens P2314. Bigfoot har potensialet for å bli tilknyttet mariner feltet skulle det være et funn.
  • Verbier-funnet ble annonsert i oktober 2017 med et volumanslag på 25-60-130 millioner fat oljeekvivalenter. Partnere i lisens P2170 er Equinor med 70 %, Jersey Oil and Gas med 18 % og CIECO Exploration and Production (UK) med 12 %.

Kilde: Equinor

Det er The Oil ans Gas Authority som har tildelt letelisensene til Equinor, det melder selskapet i en pressemelding.

Equinor skal lete etter olje og gass i flere deler av britisk sokkel, og tildelingen inkluderer en forpliktelsesbrønn i prospektet Lifjellet. Ifølge Equinor er planen å bore brønnen i 2019.

– Dette styrker posisjonen vår som et ambisiøst leteselskap i Storbritannia. Vi mener at den britiske sokkelen er underutforsket og at det fremdeles er mulig å gjøre funn som kan skape verdier og gi grunnlag for nye utbygginger, sier Jenny Morris, Equinors letesjef i Storbritannia i en pressemelding onsdag.

Hun skriver at selskapet de siste årene har boret flere letebrønner på den britiske sokkelen og sier at tildelingen er i henhold til Equinors strategi.

Allerede denne høsten starter selskapet med en letekampanje på tre brønner. Planen er å undersøke og finne volumet i Verbier-funnet som ble gjort i 2017.

Equinor skal etter planen starte produksjon fra Marinerfeltet – som selskapet bygger ut – på britisk sokkel seint i år.

Saken oppdateres. 

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

– Det heteste området i Barentshavet for tiden

Reaksjoner på gårsdagens tildelinger av utvinningstillatelser har preget nyhetsbildet i dag. 

Schlumberger: – Vi hadde håpet å få enda flere oppdrag

Forus mandag: Mange skålte i alkoholfritt musserende, og mange smilte veldig bredt. Ved siden av Equinor-folkene var det Baker Hughes-sjef Christopher W. Jones som smilte aller bredest.

Plattform på hell måtte stenge ned

En signalfeil på sikkerhetssystemet på Gyda-plattformen førte til full stans i produksjonen.

AKOFS Offshore blir halvt japansk

Akastor selger halvparten av aksjene i AKOFS Offshore til Mitsui, for å lage et sameieselskap av bedriften. Prisen er 1,16 milliarder kroner.

Her skal Scarabeo 8 bore for Norske Shell

Boreriggen skal i aksjon på Coeus.

Lite bergensselskap fikk utvinningstillatelse

De startet da oljeprisen var på bunn og sikret seg gode posisjoner på sokkelen. Denne uken fikk det lille oljeselskapet enda en letelisens.