Connector Subsea Solutions anskaffer subsea-konkursbo

Fakta

Connector Subsea Solutions

  • Etablert i Bergen i 2000.
  • Eid av Pål Magne Hisdal.
  • Leverer utstyr og løsninger for reparasjon av olje- og gassrør under vann.
  • Samarbeider tett med britiske Hydratight, som blant annet leverer sammenkoblinger for olje- og gassrør.

Connector Subsea Solutions (CSS) anskaffer alle rettigheter til tidligere Fjell Subsea Products AS, det melder selskapet i dag. Årsaken til kjøpet er ifølge selskapet å øke satsing på subsea-distribution, det skriver selskapet i en melding.

Det ble åpnet konkurs i selskapet Fjell Subsea Products AS i slutten av februar i år. Nå overtar CSS selskapets produkter og kompetanse.

Dykkerløse operasjoner

– Vi særdeles fornøyde med at vi nå har overtatt Fjell Subsea Products og tilhørende produkt og kundeportefølje. Ikke minst at vi har fått med oss den nøkkelkompetanse som har ligger i dette selskapet, skriver styreleder Pål Magne Hisdal.

Selskapet ble etablert i Bergen i 2000 og har levert utstyr og løsninger for dykkerløs reparasjon av olje- og gassrør under vann. Blant annet har de jobbet med sammenkoblinger av olje- og gassrør.

Kommuniserer under vann

Nå skal selskapet satse på et nytt område innenfor subsea, nemlig det som kalles subsea distibution. Segmentet innenfor subsea-virksomhet innebærer levering av systemer som skal gjøre det mulig for personell på land eller oljeplattform å kommunisere med undervannsinstallasjoner.

Slik kan man fjernstyre for eksempel ventiler og overvåke tilstanden til installasjonen.

Administrerende direktør Ivar Kjærvik Hanson uttaler at markedet som Connector Subsea Solutions nå går inn i er i størrelsesorden tre milliarder kroner, og at det er et naturlig steg for selskapet å gå inn i.

– I tillegg til vekstpotensialet, er det åpenbare synergier innenfor teknologi, teknisk kompetanse og kapasitet samt innen salg og markedsarbeidet, skriver Hanson. 

 

 

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Foreslår harmonisert klassifisering for flere nye stoffer

Det europeiske kjemikaliebyrået (ECHA) ber om kommentarer på forslag om harmonisert klassifisering og merking for fire nye stoffer. Forslagene er nå på offentlig høring med kommentarfrist til ECHA 2. og 20. juli 2018.

Equinor tildeles ni letelisenser på britisk sokkel

Selskapet er tildelt ni letelisenser, åtte som operatør i den 30. lisensrunden på britisk sokkel.

Hydrawell får storavtale med Repsol

Skal levere brønnplugg-teknologi til Repsol, som i år har planlagt å plugge brønner for godt over 2 milliarder kroner.

Menn over 14 bør ikke gå i shorts

Danskene har kommet i krangel om kleskode på jobb. Sjefredaktøren for avisen Jyllands-Posten får både støtte og motbør etter at han gikk ut med et forbud til sine ansatte mot å gå med shorts på jobben.

Menn over 14 bør ikke gå i shorts

Danskene har kommet i krangel om kleskode på jobb. Sjefredaktøren for avisen Jyllands-Posten får både støtte og motbør etter at han gikk ut med et forbud til sine ansatte mot å gå med shorts på jobben.

Ny doktorgrad ved STAMI – Isocyansyre i arbeidsluft

Isocyanater benyttes industrielt hovedsakelig til produksjon av polyuretaner. Isocyanater kan dannes ved termisk dekomponering av materialer som plast og maling av polyuretan samt gjennom varmt arbeid som sveising, sliping og flammekutting. Termisk dekomponering av polyuretaner kan resultere i dannelse av isocyanater, og operatører som utfører slikt arbeid på materialer belagt med eller inneholdende polyuretaner er utsatt for risiko for en slik eksponering.

Innlegget Ny doktorgrad ved STAMI – Isocyansyre i arbeidsluft dukket først opp på STAMI.