Arbeidseksponering i gjenvinningsindustrien

Dette er et forporsjekt som kom i stand etter dialog med Norsk Industri. Målet var å beskrive eksponeringer relatert til behandling av avfall i gjenvinningsindustrien. Det er i dag lite systematisk oversikt over eksponeringsnivåer i disse virksomhetene. Bransjen håndterer alle typer avfall og de aktuelle eksponeringene omfatter en rekke agens slik som uorganiske og organiske kjemiske forbindelser, aerosoler fra faste stoffer og bioaerosoler, og kilder til radioaktiv stråling.

I det foreliggende prosjektet har STAMI, sammen med Norsk Industri og tre av medlemsbedriftene i Norsk Industri, gått gjennom arbeidsmiljøforhold knyttet til gjenvinningsindustrien og herunder gjennomført en undersøkelse av eksponering for biologiske arbeidsmiljøfaktorer i utvalgte anlegg.

En tilstrekkelig god oversikt over aktuelle eksponeringer, kvalitativt og kvantitativt, innen gjenvinningsindustrien er viktig. Det er ønskelig å samle eksisterende beskrivelser av eksponeringssituasjoner og deres tilhørende målte verdier av forurensninger som kan ha arbeidsmiljømessige og helsemessige konsekvenser, for å kunne møte slike utfordringer med forebyggende tiltak, både relatert til produksjonsprosessens (tekniske) innretninger og til nødvendig bruk av verneutstyr, og til å utarbeide informasjon til bruk i virksomhetene (informasjonsblader).

Last ned rapporten:

STAMI-rapport nr. 1 – 2018 – Arbeidseksponering i gjenvinningsindustrien

Innlegget Arbeidseksponering i gjenvinningsindustrien dukket først opp på STAMI.

Les mer på STAMI

Flere HMS nyheter

Samarbeid for økt brannsikkerhet

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) og Norsk brannvernforening satser sammen på brannforebyggende arbeid. De to organisasjonene har signert en ny samarbeidsavtale.

Pynt allergivennlig på kontoret

Mange pynter arbeidsplassen til jul med både blomster, juletrær og juledekorasjoner av ymse slag. Men husk at juletrær, lys og blomster kan være en plage for arbeidskolleger med allergi.

Salget av masker har eksplodert

Rundt omkring i Norge smører tusenvis av mennesker ski hver eneste dag. Nå har de begynt å tenke seriøst også på helsefaren de utsetter seg for.

2020: Størst optimisme utenfor Stor-Oslo

– Utfordringen for arbeidsmarkedet i distriktene er ikke at det skapes for få arbeidsplasser, men at det er vanskelig å fylle dem, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup i Norden.

Sterkere samarbeid mot arbeidslivskriminalitet

Skatteetaten og Statnett har inngått en landsomfattende samarbeidsavtale som gir Statnett nok et verktøy i arbeidet mot arbeidskriminalitet og useriøse aktører.

Store byggeplasser får kjønnsdelte garderober

Eiendomsforetakene i Oslo kommune ønsker flere kvinner inn i byggebransjen. Da må noen helt nye tiltak på plass.

Våre kunder mener

Fornøyd HMS kunde

Kurset var informativt og bra. En effektiv måte og gjennomføre kurs på.

-Fredrik Nordmark Motzfeldt/H B MOTZFELDT & SØNN AS
Fornøyd HMS kunde

Jag tycker det var enkelt, översiktligt och grundligt. Väldigt fint att få tillskickad de viktigaste delarna i efterhand som pdf-fil!

-Catarina Kjär/ Bee2bee AS
Fornøyd HMS kurs kunde

Kjempe bra kundeservice. Supert internkontroll system

-Mai K Brandshaug

Flere tilbakemeldinger

Følg oss

Betal med PayPal eller kredittkort