Ny STAMI-rapport om skulderbelastning hos frisører ved bruk av hårføner

Den nye føneren har to utblåsningsrør som peker i motsatte retninger. Frisøren holder rundt det ene utblåsningsrøret og kan skifte utblåsningen mellom de to utblåsningsrørene. Dermed er den meget forskjellig fra en tradisjonell hårføner med et «pistolgrep» og et utblåsningsrør. Hensikten med nyskapningen er å gi frisøren mulighet til føne kundens hår uten å holde overarmen mye ut fra kroppen.

I dette prosjektet har en gruppe på 24 frisører vekselsvis benyttet den nye føneren og sin vanlige tradisjonelle føner. Resultatene viser at armen til hånden som holder føneren, holdes mindre andel av tiden betydelig ut fra kroppen når de bruker den nye føneren, både ved føning i salongen og i laboratoriet på STAMI. For den andre armen finner vi ingen sikre forskjeller. Ved avslutningen av prosjektet foretrakk et flertall av frisørene å benytte den tradisjonelle føneren, mens et mindretall ønsket å bruke den nye føneren.

Utformingen av den nye føneren er meget forskjellig fra den tradisjonelle fønerdesignen frisørene er vant med og krever dermed betydelige endringer i arbeidsteknikk for å fungere etter forutsetningene. Dette kan ha bidratt til at de fleste deltakerne i prosjektet ikke ønsket å skifte til den nye føneren.

Last ned rapporten

Innlegget Ny STAMI-rapport om skulderbelastning hos frisører ved bruk av hårføner dukket først opp på STAMI.

Les mer på STAMI

Flere HMS nyheter

Samarbeid for økt brannsikkerhet

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) og Norsk brannvernforening satser sammen på brannforebyggende arbeid. De to organisasjonene har signert en ny samarbeidsavtale.

Pynt allergivennlig på kontoret

Mange pynter arbeidsplassen til jul med både blomster, juletrær og juledekorasjoner av ymse slag. Men husk at juletrær, lys og blomster kan være en plage for arbeidskolleger med allergi.

Salget av masker har eksplodert

Rundt omkring i Norge smører tusenvis av mennesker ski hver eneste dag. Nå har de begynt å tenke seriøst også på helsefaren de utsetter seg for.

2020: Størst optimisme utenfor Stor-Oslo

– Utfordringen for arbeidsmarkedet i distriktene er ikke at det skapes for få arbeidsplasser, men at det er vanskelig å fylle dem, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup i Norden.

Sterkere samarbeid mot arbeidslivskriminalitet

Skatteetaten og Statnett har inngått en landsomfattende samarbeidsavtale som gir Statnett nok et verktøy i arbeidet mot arbeidskriminalitet og useriøse aktører.

Store byggeplasser får kjønnsdelte garderober

Eiendomsforetakene i Oslo kommune ønsker flere kvinner inn i byggebransjen. Da må noen helt nye tiltak på plass.

Våre kunder mener

Fornøyd HMS kunde

Kurset var informativt og bra. En effektiv måte og gjennomføre kurs på.

-Fredrik Nordmark Motzfeldt/H B MOTZFELDT & SØNN AS
Fornøyd HMS kunde

Jag tycker det var enkelt, översiktligt och grundligt. Väldigt fint att få tillskickad de viktigaste delarna i efterhand som pdf-fil!

-Catarina Kjär/ Bee2bee AS
Fornøyd HMS kurs kunde

Kjempe bra kundeservice. Supert internkontroll system

-Mai K Brandshaug

Flere tilbakemeldinger

Følg oss

Betal med PayPal eller kredittkort