Proserv sikret seg kontrakt på skandalefelt

Proserv skal først oppgradere det nåværende undervannskontrollsystemet på det skandaleomsuste Yme-feltet.

Operatør Repsol betaler 45 millioner kroner for tjenestene.

Proserv skal designe og produsere utstyr både på plattform og på havbunnen. Både oppgradering og service av kontrollmoduler, bygging av kontrollkabinetter subsea og elektronikk vil utføres fra deres subseakontrollører i Trondheim og Stavanger.

Feltet inneholder rundt 65 millioner fat oljeekvivalenter, og første olje er ventet i 2020. Proserv skal levere over to år.

Yme-feltet har vært krevende for Repsol og norske skattebetalere, der prosjektets kostnad økte fra fem milliarder kroner til elleve milliarder.

Yme-plattformen var kraftig forsinket, og ble skrotet før den produserte en dråpe.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Ny doktorgrad: Utviklet nye metoder for å svare på årsakssammenhenger

Rune Hoff, som har gjort et doktorgradsarbeid knyttet til STAMI og Oslo Senter for biostatistikk og epidemiologi, Universitetet i Oslo, disputerer torsdag 27. september med avhandlingen «Causal inference in event history analysis with complex longitudinal data». I en økende digitalisert verden, der store mengder av detaljerte data samles inn, vil metoder utviklet i Rune Hoffs doktoravhandling kunne bidra til å svare på spørsmål om årsakssammenhenger i situasjoner der det er vanskelig å utføre eksperimenter.

Innlegget Ny doktorgrad: Utviklet nye metoder for å svare på årsakssammenhenger dukket først opp på STAMI.

Toppøkonom advarer mot nye oljeinvesteringer

Nye investeringer i olje er ingen god idé, mener tidligere sjeføkonom i Verdensbanken, Nicholas Stern. Det grønne skiftet skjer raskere enn ventet.

Ser opptur for boligriggmarkedet: – Bunnen er passert

I går inngikk Prosafe ny kontrakt for boligriggen «Safe Caledonia», og har dermed sikret seg to store kontrakter på tre måneder. Nå tror analytiker at bunnen i boligriggmarkedet er passert.

Scarabeo 8 skal på leteboring i Nordsjøen

Aker BP har leid den halvt nedsenkbare riggen til en 23 dager lang jobb.

Danskene mer opptatt av arbeidsmiljøet

Danske bedrifter og virksomheter prioriterer i høyere grad et godt arbeidsmiljø nå enn før. Det viser en undersøkelse av landets arbeidsmiljøinnsats i 2017.

Equinor måtte skifte 828 dører på rigger som ble bygget i Sør-Korea

Sommeren 2017 ble det avdekket mangelfull isolasjon i branndørene på de nye Equinor-riggene Askepott og Askeladden noe som førte til at 828 dører måtte skiftes ut på de to riggene.