Arbeidsmiljø i elektrobransjen

En typisk utfordring for elektrikere er de ergonomiske faktorene – som knestående arbeid, huksittende arbeid eller arbeid med armene over skulderhøyde. Dette kan føre til helseplager over tid, men er samtidig enkle å forebygge.

– I det moderne samfunnet blir vi alle mer og mer avhengig av elektrisitet i hverdagen, og denne utviklingen vil bare fortsette. Det blir stadig viktigere at strømforsyningen må være i orden hele tiden. Det er viktig at man til enhver tid jobber sikkert, nøyaktig og riktig slik at man på best mulig måte unngår skader og ulykker, sier Lars Ole Goffeng fra STAMI som har arbeidet mye med arbeidsmiljø i elektrobransjen.

Elektrikere er spesielt utsatt for strømulykker, som kan forårsake akutte og langsiktige skader. STAMI har deltatt i et samarbeid med bransjeorganisasjonene og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om å utvikle en enkelt tilgjengelig hjelp ved strømulykker(Strømulykke-appen) som hittil er lastet ned 30.000 ganger. Her finner man hjelp til hvem som skal oppsøke medisinsk raskt etter en strømulykke, informasjon til helsepersonell samt informasjon til arbeidsgiver om varsling og oppfølging.

Les mer om Strømulykke-appen her: stami.no/stromskader

Innlegget Arbeidsmiljø i elektrobransjen dukket først opp på STAMI.

Les mer på STAMI

Flere HMS nyheter

Store byggeplasser får kjønnsdelte garderober

Eiendomsforetakene i Oslo kommune ønsker flere kvinner inn i byggebransjen. Da må noen helt nye tiltak på plass.

Disse arbeiderne har egen skytshelgen

Langt inne i en tunnel på Follobane-prosjektet fikk arbeiderne en markering med skytshelgenen Santa Barbara i sentrum.

En av to har ikke opplæring i verneutstyr

Nær halvparten av norske industriarbeiderne sier de sjelden eller aldri har fått opplæring i bruk av verneutstyr på jobb, ifølge en ny rapport.

Ny HMS-sjef i NCC

Sissel Planting (48) er ansatt som ny HMS-sjef i NCC Industry.

Ny rapport om skadar og ulykker i bygg og anlegg i 2018

Talet på arbeidsskadedødsfall i 2018 er det lågaste talet som er registrert i bygge- og anleggssektoren dei siste 10 åra. Det viser ein ny rapport frå Arbeidstilsynet og STAMI. – Dette er eit positivt trekk, men sektoren har framleis mykje å hente i det skadeførebyggande arbeidet.

Innlegget Ny rapport om skadar og ulykker i bygg og anlegg i 2018 dukket først opp på STAMI.

HMS-magasinet 6/2019 er ute nå

Ortopediskomakeren og Norsk Ortopedisk Fottøy i Fredrikstad samarbeider om å levere ortopedisk tilpasset og godkjent vernefottøy.

Våre kunder mener

Fornøyd HMS kunde

Kurset var informativt og bra. En effektiv måte og gjennomføre kurs på.

-Fredrik Nordmark Motzfeldt/H B MOTZFELDT & SØNN AS
Fornøyd HMS kunde

Jag tycker det var enkelt, översiktligt och grundligt. Väldigt fint att få tillskickad de viktigaste delarna i efterhand som pdf-fil!

-Catarina Kjär/ Bee2bee AS
Fornøyd HMS kurs kunde

Kjempe bra kundeservice. Supert internkontroll system

-Mai K Brandshaug

Flere tilbakemeldinger

Følg oss

Betal med PayPal eller kredittkort