Går i kompaniskap i bore-allianser

Aker BP ASA har inngått én allianseavtale med Mærsk Drilling og Halliburton for oppjekkbare rigger (jack-up rigs) og én med Odfjell Drilling og Halliburton for halvt nedsenkbare rigger (semi-submersibles).

Begge alliansene dannes under samarbeidsmodellen “En for alle, alle for en”, skriver Aker BP i en pressemelding. Målet er at  partnerne sammen skal sørge for kontinuerlig forbedring og skape større verdier for alle.

Rammeavtalen er på fem år, med mulighet til å forlenge i fem år.

Mens Maersk Drilling skal levere innen oppjekkbare rigger, skal Odfjell Drilling leverer nedsenkbare rigger i den andre alliansen, mens Halliburton leverer brønntjenester på tvers av disse.

 

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Fortsetter som oljeminister

I den nye regjeringskabalen vil Terje Søviknes fortsette å lede olje -og energidepartementet.

Innfør mobilfrie møter

Mobiltelefoner som stresser og distraherer har blitt et stadig større problem under møter på jobben. En nordisk byggentreprenør mener at mobilfrie soner kan redusere stress.

Får Statoil-kontrakt for å få enda mer ut av Johan Sverdrup

Oljeselskapet gir Alcatel Submarine Networks kontrakt på permanent reservoar- monitorering. 120 kvadratkilometer havbunn får seismiske sensorer installert permanent.

Tess har klar en halv milliard kroner til å kjøpe opp bedrifter

Økte omsetningen i fjor, men konsernsjefen innrømmer at han gjerne skulle sett enda høyere vekst.

Rekordmange tildelinger på norsk sokkel

Olje- og energidepartementet tilbyr hele 75 utvinningstillatelser på norsk sokkel i årets tildelingsrunde. Antallet tildelinger er det høyeste noen gang.

Omfang og årsak til avskoging i Norge

Miljødirektoratet har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å kartlegge omfang og årsaker til avskoging i Norge. Vi skal også foreslå egnede tiltak og virkemidler for å redusere avskogingen.