Går i kompaniskap i bore-allianser

Aker BP ASA har inngått én allianseavtale med Mærsk Drilling og Halliburton for oppjekkbare rigger (jack-up rigs) og én med Odfjell Drilling og Halliburton for halvt nedsenkbare rigger (semi-submersibles).

Begge alliansene dannes under samarbeidsmodellen “En for alle, alle for en”, skriver Aker BP i en pressemelding. Målet er at  partnerne sammen skal sørge for kontinuerlig forbedring og skape større verdier for alle.

Rammeavtalen er på fem år, med mulighet til å forlenge i fem år.

Mens Maersk Drilling skal levere innen oppjekkbare rigger, skal Odfjell Drilling leverer nedsenkbare rigger i den andre alliansen, mens Halliburton leverer brønntjenester på tvers av disse.

 

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Blir hovedverneombud for kjempeprosjekt

31-årige Ingelill Handeland Eide blir hovedverneombud for ett av de viktigste industriprosjektene i Norge de neste tiårene.

Avslutter merking av ulv

Hensynet til hjorteviltet og øvrig dyreliv gjør at Miljødirektoratet avslutter forvaltningsmerkingen av ulv. Totalt er tolv ulver, fordelt på tre revir, merket i 2018. Etter planen skulle ytterligere to vært merket i Mangen-reviret i Hedmark og Akershu…

Framtidsrettet bruk av gjødsel i nytt regelverk

Et forslag til nytt gjødselregelverk tar til orde for å øke utnyttelsen av organiske gjødselvarer, samtidig som miljøet ivaretas.

Kartlegging av viktig natur i 2018

76 naturtyper skal prioriteres for kartlegging i 2018, basert på Norsk rødliste for naturtyper og anbefalinger fra en bredt sammensatt ekspertgruppe. De naturtypene som skal kartlegges, er alle viktige for naturmangfoldet i Norge.  

Når verden inntar norsk arbeidsliv

Over 450 000 innvandrere jobber i Norge i dag – noen fast, andre midlertidig. Kunnskapen om arbeidsmiljøet og helsen deres har vært mangelfull. Nå forsøker forskerne å tette kunnskapshullet og skille myter fra fakta.

Innlegget Når verden inntar norsk arbeidsliv dukket først opp på STAMI.

Her får de endelig offshore-båten ut av opplag

Mannskapet på Normand Skipper er ikke i tvil: 2018 blir et bedre år.