Truffet av bolt i hodet på Statoil-plattform

Ulykken skjedde 19. september i forbindelse med en løfteoperasjon på boredekk på Visund-plattformen. Mannskapene om bord gjennomførte et løft av en bolt da en såkalt forløper, det vil si en kjetting, satte seg fast i en overhengende struktur, forteller Eskil Eriksen, pressekontakt i Statoil.

– Da denne løsnet traff bolten boredekksarbeideren i venstre kinn. Han ble raskt tatt hånd om av helsepersonell på riggen og transportert til land i med helikopter sier Eriksen til Aftenbladet.

Hjernerystelse

Boredekksarbeideren, som er ansatt i oljeserviceselskapet Archer, skal ha fått brist i kjeven og hjernerystelse.

– Han skal ha vært ved bevissthet under transporten til land, sier Eriksen.

Den skadde fikk først behandling ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen, men ble senere flyttet over til Stavanger Universitetssykehus. Mannen er nå skrevet ut fra sykehuset.

Tilsynet er varslet

– Vi er glade for at han er skrevet ut fra sykehuset. Dette var en alvorlig personskade. Statoil tar hendelsen alvorlig og gransker den for å avklare hendelsesforløpet og årsaksforhold, sier Eskil Eriksen.

– Kunne ulykken potensielt ha fått et mer alvorlig utfall?

– Vi ønsker ikke å spekulere i dette på nåværende tidspunkt. Granskingsteamet vil vurdere potensialet i hendelsen i deres gransking, sier Eriksen.

Petroleumstilsynet (Ptil), som gransker de mest alvorlige hendelsene offshore og på landanlegg, er varslet om ulykken.

Les hele artikkelen på Aftenbladet.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Blir hovedverneombud for kjempeprosjekt

31-årige Ingelill Handeland Eide blir hovedverneombud for ett av de viktigste industriprosjektene i Norge de neste tiårene.

Avslutter merking av ulv

Hensynet til hjorteviltet og øvrig dyreliv gjør at Miljødirektoratet avslutter forvaltningsmerkingen av ulv. Totalt er tolv ulver, fordelt på tre revir, merket i 2018. Etter planen skulle ytterligere to vært merket i Mangen-reviret i Hedmark og Akershu…

Framtidsrettet bruk av gjødsel i nytt regelverk

Et forslag til nytt gjødselregelverk tar til orde for å øke utnyttelsen av organiske gjødselvarer, samtidig som miljøet ivaretas.

Kartlegging av viktig natur i 2018

76 naturtyper skal prioriteres for kartlegging i 2018, basert på Norsk rødliste for naturtyper og anbefalinger fra en bredt sammensatt ekspertgruppe. De naturtypene som skal kartlegges, er alle viktige for naturmangfoldet i Norge.  

Når verden inntar norsk arbeidsliv

Over 450 000 innvandrere jobber i Norge i dag – noen fast, andre midlertidig. Kunnskapen om arbeidsmiljøet og helsen deres har vært mangelfull. Nå forsøker forskerne å tette kunnskapshullet og skille myter fra fakta.

Innlegget Når verden inntar norsk arbeidsliv dukket først opp på STAMI.

Her får de endelig offshore-båten ut av opplag

Mannskapet på Normand Skipper er ikke i tvil: 2018 blir et bedre år.