Truffet av bolt i hodet på Statoil-plattform

Ulykken skjedde 19. september i forbindelse med en løfteoperasjon på boredekk på Visund-plattformen. Mannskapene om bord gjennomførte et løft av en bolt da en såkalt forløper, det vil si en kjetting, satte seg fast i en overhengende struktur, forteller Eskil Eriksen, pressekontakt i Statoil.

– Da denne løsnet traff bolten boredekksarbeideren i venstre kinn. Han ble raskt tatt hånd om av helsepersonell på riggen og transportert til land i med helikopter sier Eriksen til Aftenbladet.

Hjernerystelse

Boredekksarbeideren, som er ansatt i oljeserviceselskapet Archer, skal ha fått brist i kjeven og hjernerystelse.

– Han skal ha vært ved bevissthet under transporten til land, sier Eriksen.

Den skadde fikk først behandling ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen, men ble senere flyttet over til Stavanger Universitetssykehus. Mannen er nå skrevet ut fra sykehuset.

Tilsynet er varslet

– Vi er glade for at han er skrevet ut fra sykehuset. Dette var en alvorlig personskade. Statoil tar hendelsen alvorlig og gransker den for å avklare hendelsesforløpet og årsaksforhold, sier Eskil Eriksen.

– Kunne ulykken potensielt ha fått et mer alvorlig utfall?

– Vi ønsker ikke å spekulere i dette på nåværende tidspunkt. Granskingsteamet vil vurdere potensialet i hendelsen i deres gransking, sier Eriksen.

Petroleumstilsynet (Ptil), som gransker de mest alvorlige hendelsene offshore og på landanlegg, er varslet om ulykken.

Les hele artikkelen på Aftenbladet.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Fortsetter som oljeminister

I den nye regjeringskabalen vil Terje Søviknes fortsette å lede olje -og energidepartementet.

Innfør mobilfrie møter

Mobiltelefoner som stresser og distraherer har blitt et stadig større problem under møter på jobben. En nordisk byggentreprenør mener at mobilfrie soner kan redusere stress.

Får Statoil-kontrakt for å få enda mer ut av Johan Sverdrup

Oljeselskapet gir Alcatel Submarine Networks kontrakt på permanent reservoar- monitorering. 120 kvadratkilometer havbunn får seismiske sensorer installert permanent.

Tess har klar en halv milliard kroner til å kjøpe opp bedrifter

Økte omsetningen i fjor, men konsernsjefen innrømmer at han gjerne skulle sett enda høyere vekst.

Rekordmange tildelinger på norsk sokkel

Olje- og energidepartementet tilbyr hele 75 utvinningstillatelser på norsk sokkel i årets tildelingsrunde. Antallet tildelinger er det høyeste noen gang.

Omfang og årsak til avskoging i Norge

Miljødirektoratet har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å kartlegge omfang og årsaker til avskoging i Norge. Vi skal også foreslå egnede tiltak og virkemidler for å redusere avskogingen.