Petroleumstilsynet bekymret etter klar tilbakemelding

Myhrvold mener ikke situasjonen i bransjen nå er sånn at pålegg fra Petroleumstilsynet ikke blir tatt alvorlig av oljeselskapene.

– Nei, det er ikke vår erfaring. Selskapene kan ikke velge bort å følge pålegg vi gir. De må hele tiden jobbe for å være i samsvar med regelverket, og det er noe de tar alvorlig. Og vi følger opp, sier hun til Aftenbladet.

At tillitsvalgte og verneombud nå har så liten tro på Petroleumstilsynet at de lurer på om det er noen vits i å ta kontakt, gjør henne bekymret.

– Ja, jeg synes det er bekymringsfullt å høre sånne kommentarer via media. Vi er opptatt av samarbeid mellom partene, og det er noe vi har satt høyest på vår agenda i år. Vi er avhengig av å ha en tett og god dialog, også med verneombud og tillitsvalgte, og vi oppfordrer til mer direkte dialog så vi kan forstå hva som foregår. Og det har vi også, vi har møter med fagforeninger og verneombud jevnlig og i våre tilsyn har vi alltid samtaler med verneombudene, sier hun

Myhrvold understreker at for henne er partssamarbeidet mellom ulike aktører i oljebransjen – ansatte, bedrifter og myndigheter – en bærebjelke i industrien.

– Vi har ulike roller. Men vi må få samarbeidet til å fungere for å unngå ulykker og skader, så vi kan ha en forsvarlig industri.

– Har de rett i kritikken av Petroleumstilsynet?

– Vi har forskjellige oppfatning av noen enkeltsaker, men det er viktig å trekke frem at det i mange saker samarbeides godt.

Les hele artikkelen hos Aftenbladet.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Skal ha barriereovervåking på Martin Linge

Stavanger-selskapet Presight Solutions er tildelt kontrakt fra Total på feltet.

Goliat-stans trekker ned oljeproduksjonen

Oljeproduksjonen i oktober ligger 4,5 prosent under Oljedirektoratet sin prognose. En hovedårsak er at Goliat har vært stengt siden 5. oktober.

Går i kompaniskap i bore-allianser

Aker BP blir borekamerat med Halliburton, Odfjell Drilling og Maersk i to ulike allianseavtaler.

– Oljeprisen er for høy for norsk sokkel nå

Dårligere tider til tross, Ståle Kyllingstad vil helst ha oljeprisen fem dollar lavere.

– Oljeprisen er for høy for norsk sokkel nå

Dårligere tider til tross, Ståle Kyllingstad vil helst ha oljeprisen fem dollar lavere.

Slik takler du seksuell trakassering på jobben

Mange opplever seksuell trakassering på jobb. Slik bør du gå fram om noen går over streken.