Noen ansetter, mens andre nedbemanner

Dagens nyhetsbrev

I dag kom meldingen om at nærmere femti personer står uten jobb når Aibel avvikler prosjektkontoret i Kristiansund. 85 personer er ansatt på dette kontoret. Av disse har selskapet funnet arbeid til 39. Dermed er det 46 overtallige.

I går varslet Aker Solutions på Ågotnes at inntil 70 ansatte der kan miste jobben.

– Politikere, med Erna Solberg i spissen, har vært tidlig ute med å fortelle at det begynner å gå bra i oljebransjen igjen, men det stemmer åpenbart ikke, sier klubbleder i Industri Energi i Aker Solutions, Tommy Angeltveit til Bergens Tidende.

For andre bedrifter har det lysnet. På grunn av høyt aktivitetsnivå og flere store internasjonale kontrakter de seneste årene har Pro Analysis AS ansatt tre nye teknikere.

Parat Halvorsen har fått jobben med å redusere utslippene på Songariggene. Nå trenger de flere folk for å gjennomføre jobben.

Få også med deg:

  • Flere nye kontrakter har tikket inn i dag: Total E&P Norge AS har tildelt rammeavtale på service for Martin Linge til Eureka Pumps med samarbeidspartnerne Karsten Moholt og Bertel O. Steen Teknikk. Den er på opp til syv år. De to selskapene Archer Wireline og Archer Oiltools er tildelt fireårige rammeavtaler med Repsol.
  • IEA oppjusterer vekstanslaget i verdens oljeetterspørsel for 2017 med 100.000 fat per dag til 1,60 millioner fat per dag, og 10.000 fat per dag til 1,38 millioner fat per dag i 2018, skriver Hegnar.no.
  • Investeringsdirektør Greg Jensen i hedgefondet Bridgewater Associates venter at oljeprisen vil stige til 65 dollar fatet over de neste tre til fem årene, skriver DN.
  • Ship Finance, det skipseiende selskapet i Fredriksen-gruppen, reduserer leien med 30 prosent i fem år på tre rigger som er utleid til Seadrill. Dette vil lagt på leien etter perioden er slutt, skriver E24.
  • Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta.

Disrupsjon og digitalisering

Oljekrisen traff Karsten Moholt AS som en slegge i hodet. Men Linn Cecilie Moholt tror bedriftene som klarer et digitalt skifte vil overleve.

Karsten Moholt As har tatt store grep for å tilpasse seg fremtidens kunder.

Leverandøren på Askøy opprettet høsten 2015 en prosjektorganisasjon som utelukkende arbeider med innovasjon og ny teknologi – helt fristilt fra daglig drift. Dermed har selskapet i tøffe tider tatt sine tjenester et steg videre innen sensorteknologi og kunstig intelligens.

– Den største trusselen med ny teknologi er å ikke anvende den, hevder Moholt.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Skal ha barriereovervåking på Martin Linge

Stavanger-selskapet Presight Solutions er tildelt kontrakt fra Total på feltet.

Goliat-stans trekker ned oljeproduksjonen

Oljeproduksjonen i oktober ligger 4,5 prosent under Oljedirektoratet sin prognose. En hovedårsak er at Goliat har vært stengt siden 5. oktober.

Går i kompaniskap i bore-allianser

Aker BP blir borekamerat med Halliburton, Odfjell Drilling og Maersk i to ulike allianseavtaler.

– Oljeprisen er for høy for norsk sokkel nå

Dårligere tider til tross, Ståle Kyllingstad vil helst ha oljeprisen fem dollar lavere.

– Oljeprisen er for høy for norsk sokkel nå

Dårligere tider til tross, Ståle Kyllingstad vil helst ha oljeprisen fem dollar lavere.

Slik takler du seksuell trakassering på jobben

Mange opplever seksuell trakassering på jobb. Slik bør du gå fram om noen går over streken.