Noen ansetter, mens andre nedbemanner

Dagens nyhetsbrev

I dag kom meldingen om at nærmere femti personer står uten jobb når Aibel avvikler prosjektkontoret i Kristiansund. 85 personer er ansatt på dette kontoret. Av disse har selskapet funnet arbeid til 39. Dermed er det 46 overtallige.

I går varslet Aker Solutions på Ågotnes at inntil 70 ansatte der kan miste jobben.

– Politikere, med Erna Solberg i spissen, har vært tidlig ute med å fortelle at det begynner å gå bra i oljebransjen igjen, men det stemmer åpenbart ikke, sier klubbleder i Industri Energi i Aker Solutions, Tommy Angeltveit til Bergens Tidende.

For andre bedrifter har det lysnet. På grunn av høyt aktivitetsnivå og flere store internasjonale kontrakter de seneste årene har Pro Analysis AS ansatt tre nye teknikere.

Parat Halvorsen har fått jobben med å redusere utslippene på Songariggene. Nå trenger de flere folk for å gjennomføre jobben.

Få også med deg:

  • Flere nye kontrakter har tikket inn i dag: Total E&P Norge AS har tildelt rammeavtale på service for Martin Linge til Eureka Pumps med samarbeidspartnerne Karsten Moholt og Bertel O. Steen Teknikk. Den er på opp til syv år. De to selskapene Archer Wireline og Archer Oiltools er tildelt fireårige rammeavtaler med Repsol.
  • IEA oppjusterer vekstanslaget i verdens oljeetterspørsel for 2017 med 100.000 fat per dag til 1,60 millioner fat per dag, og 10.000 fat per dag til 1,38 millioner fat per dag i 2018, skriver Hegnar.no.
  • Investeringsdirektør Greg Jensen i hedgefondet Bridgewater Associates venter at oljeprisen vil stige til 65 dollar fatet over de neste tre til fem årene, skriver DN.
  • Ship Finance, det skipseiende selskapet i Fredriksen-gruppen, reduserer leien med 30 prosent i fem år på tre rigger som er utleid til Seadrill. Dette vil lagt på leien etter perioden er slutt, skriver E24.
  • Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta.

Disrupsjon og digitalisering

Oljekrisen traff Karsten Moholt AS som en slegge i hodet. Men Linn Cecilie Moholt tror bedriftene som klarer et digitalt skifte vil overleve.

Karsten Moholt As har tatt store grep for å tilpasse seg fremtidens kunder.

Leverandøren på Askøy opprettet høsten 2015 en prosjektorganisasjon som utelukkende arbeider med innovasjon og ny teknologi – helt fristilt fra daglig drift. Dermed har selskapet i tøffe tider tatt sine tjenester et steg videre innen sensorteknologi og kunstig intelligens.

– Den største trusselen med ny teknologi er å ikke anvende den, hevder Moholt.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

– Det heteste området i Barentshavet for tiden

Reaksjoner på gårsdagens tildelinger av utvinningstillatelser har preget nyhetsbildet i dag. 

Schlumberger: – Vi hadde håpet å få enda flere oppdrag

Forus mandag: Mange skålte i alkoholfritt musserende, og mange smilte veldig bredt. Ved siden av Equinor-folkene var det Baker Hughes-sjef Christopher W. Jones som smilte aller bredest.

Plattform på hell måtte stenge ned

En signalfeil på sikkerhetssystemet på Gyda-plattformen førte til full stans i produksjonen.

AKOFS Offshore blir halvt japansk

Akastor selger halvparten av aksjene i AKOFS Offshore til Mitsui, for å lage et sameieselskap av bedriften. Prisen er 1,16 milliarder kroner.

Her skal Scarabeo 8 bore for Norske Shell

Boreriggen skal i aksjon på Coeus.

Lite bergensselskap fikk utvinningstillatelse

De startet da oljeprisen var på bunn og sikret seg gode posisjoner på sokkelen. Denne uken fikk det lille oljeselskapet enda en letelisens.