Noen ansetter, mens andre nedbemanner

Dagens nyhetsbrev

I dag kom meldingen om at nærmere femti personer står uten jobb når Aibel avvikler prosjektkontoret i Kristiansund. 85 personer er ansatt på dette kontoret. Av disse har selskapet funnet arbeid til 39. Dermed er det 46 overtallige.

I går varslet Aker Solutions på Ågotnes at inntil 70 ansatte der kan miste jobben.

– Politikere, med Erna Solberg i spissen, har vært tidlig ute med å fortelle at det begynner å gå bra i oljebransjen igjen, men det stemmer åpenbart ikke, sier klubbleder i Industri Energi i Aker Solutions, Tommy Angeltveit til Bergens Tidende.

For andre bedrifter har det lysnet. På grunn av høyt aktivitetsnivå og flere store internasjonale kontrakter de seneste årene har Pro Analysis AS ansatt tre nye teknikere.

Parat Halvorsen har fått jobben med å redusere utslippene på Songariggene. Nå trenger de flere folk for å gjennomføre jobben.

Få også med deg:

  • Flere nye kontrakter har tikket inn i dag: Total E&P Norge AS har tildelt rammeavtale på service for Martin Linge til Eureka Pumps med samarbeidspartnerne Karsten Moholt og Bertel O. Steen Teknikk. Den er på opp til syv år. De to selskapene Archer Wireline og Archer Oiltools er tildelt fireårige rammeavtaler med Repsol.
  • IEA oppjusterer vekstanslaget i verdens oljeetterspørsel for 2017 med 100.000 fat per dag til 1,60 millioner fat per dag, og 10.000 fat per dag til 1,38 millioner fat per dag i 2018, skriver Hegnar.no.
  • Investeringsdirektør Greg Jensen i hedgefondet Bridgewater Associates venter at oljeprisen vil stige til 65 dollar fatet over de neste tre til fem årene, skriver DN.
  • Ship Finance, det skipseiende selskapet i Fredriksen-gruppen, reduserer leien med 30 prosent i fem år på tre rigger som er utleid til Seadrill. Dette vil lagt på leien etter perioden er slutt, skriver E24.
  • Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta.

Disrupsjon og digitalisering

Oljekrisen traff Karsten Moholt AS som en slegge i hodet. Men Linn Cecilie Moholt tror bedriftene som klarer et digitalt skifte vil overleve.

Karsten Moholt As har tatt store grep for å tilpasse seg fremtidens kunder.

Leverandøren på Askøy opprettet høsten 2015 en prosjektorganisasjon som utelukkende arbeider med innovasjon og ny teknologi – helt fristilt fra daglig drift. Dermed har selskapet i tøffe tider tatt sine tjenester et steg videre innen sensorteknologi og kunstig intelligens.

– Den største trusselen med ny teknologi er å ikke anvende den, hevder Moholt.

Les mer på Offshore – SYSLA

Flere HMS nyheter

Stanset arbeid på fire av ti byggeplasser

150 av de 345 kontrollerte virksomhetene fikk arbeid stanset på grunn av overhengende fare for liv og helse under Arbeidstilsynets aksjon i bygge- og anleggsbransjen. Nesten 90 virksomheter risikerer overtredelsesgebyr.

Oljeprisen nær nivået som er spådd for 2018

Meglere er optimistisk til balansen i tilbud og etterspørsel er på bedringens vei i oljemarkedet.

Truffet av bolt i hodet på Statoil-plattform

En boredekksarbeider ble truffet i hodet da en stor bolt skulle løftes. Statoil gransker ulykken.

Selger seismikkdata for 1,5 millioner dollar

Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) selger multi-klient data i Barentshavet.

Kritisk for Kværner Verdal: må ha nye kontraktar før jul

Sjølv om det går for fulle maskinar på Kværner Stord, kan situasjonen snart bli ein heilt annan ved Kværner sitt andre verft i Verdal.

Miljødirektoratet har stanset ulovlig eksport av skip

For andre gang i år stanser Miljødirektoratet et skip på vei til utlandet for ulovlig behandling. Miljødirektoratet mener Pan Trader må anses som avfall. Den tidligere ferja kan ikke sendes til Russland for gjenvinning.